Home / Рецепти / Солени кифлички със сирене и кашкавал

Солени кифлички със сирене и кашкавал

Продукти:

1/2 кг брашно

кифлички

Кифлички за вашата трапеза

1 пакетче масло
150 гр сирене
150 гр кашкавал
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Сиренето, кашкавалът и маслото се настъргват на едро ренде.

Прибавят се към киселото мляко със содата, солта и брашното.

Омесва се тесто и се оставя да престои в хладилника 2-5 часа.

От него се прави топка колкото юмрук и се разточва кора, дебела 0,5 см.

Тя се нарязва на 8 парчета. Всяко парче се навива отвън навътре и се получава кифличка.

Нареждат се в тава и се пекат на силна фурна: 5 минути – 250 градуса, 5 минути – 200 градуса, до зачервяване.

Лично аз много обичам вкуса на сусама и затова обикновено щедро ги поръсвам.

Ако вие харесвате други семенца, можете да ги използвате спокойно.

Солените кифлички са прекрасни на вкус!

3 comments

  1. Направих си такива кифлички и стават перфектни.

  2. Nepremenno shte gi izpylnya. Mnogo sym dowolna, che poluchawam na adressa si takiwa recepti. Edno goooolyamo blagodarya. S. B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*