Салата с майонеза

Салата с майонеза 4.33/5 (86.51%) 175 votes

Продукти:

4 моркова
4 картофа
250 грама грах
1,5 водна чаша майонеза
4 яйца
сол

Начин на приготвяне:majoneza

Сложете около 1,5 л. вода в тенджера. Обелете картофите и морковите и ги нарежете на малки кубчета. В загрятата вода сложете всички зеленчуци. Когато омекнат, изхвърлете водата и сложете зеленчуците в подходяща купа. След като изстинат, подправете със сол и добавете майонезата.

Сварете и обелете яйцата. Вземете една правоъгълна тава, сложете малко от салатата на дъното, подредете в средата яйцата и добавете останалата част отгоре. Сложете салатата в хладилника за една нощ, след което я обърнете в дълга чиния и украсете с пресни зеленчуци.

59 thoughts on “Салата с майонеза

  1. Златина Митева · Edit

    Така написана рецептата е неизпълнима! Не подвеждайте хората!

    Reply
  2. Daniela Koleva · Edit

    това не е пълната рецепта.аз съм я правила,но не по тази рецепта

    Reply
  3. Svetla Georgieva · Edit

    za6to 6te trqbva da razvalqme vkusa na salatata dostata4no e samo da se dobavi malko smetana ome6ana sas maslo dobre razbita ……..i vaiiiiiiii v hladilnika krasivo i mnogo originalno!!!!!

    Reply
  4. Ирма Атанасова · Edit

    Тази салата е много популярна в унгарското кулинарно блог пространство, има я в пинтерест, в няколко списания също е публикувана и да, има желатин, както и ябълка и квасена сметана… :)
    Рецептата ( Majon?zes sal?ta toj?ssal form?ban dermesztve ) намерих набързо публикувана тук, но мисля, че ако се разровите в нета, под същото име ще намерите още много нейни публикации и варианти. Предлагам ви оригинала на качената от Елеонора Манева снимка:
    http://www.mohakonyha.hu/2010/03/majonezes-salata-formaban-dermesztve.html
    Тук също е качена:
    http://www.mommo.hu/media/Majonezes_salata_tojassal_formaban_dermesztve
    но отдолу е споменат източника, който е на горния линк. С Google Translator мисля ще можете да си я преведете успешно.
    Да ви е вкусно! :)

    Reply
  5. Анета Петрова · Edit

    Ако се смени майонезата със соса от краставичките и се добави 1 желатин също ще се желира.

    Reply
  6. Emiliya Agatova · Edit

    Може и без желатин. Картофите се смачкват на пюре и съда се застила с фолио.

    Reply
  7. ами…според мен може да се изпълни,понеже аз си правя майонезата,и може да бъде или рядка,или гъста,така че…може и да стане 😉

    Reply
  8. Изглежда апетитна тази салата. Обаче не съм сигурен в рецептата :v

    Reply
  9. sled kato naredish na danoto ot smesta,redish celi qicata i posle pokrivash s ostanalata smes oformqsh ryloto,sled koeto s folio go zavivash pristqgash i s podxodqsht sad kolkoto razmera na ryloto pribirash v xladilnika.

    Reply
  10. Абсурд,това да се получи-това е ясно-нека някой ,който е успял с желатина да каже как става,така само ще се въртим около едно и също в коментарите си.

    Reply
  11. Людмил Гърков Благодаря за идеята, въпроса беше че рецептата не е пълна и в този и вид е неизпълнима,всички знаем че продуктите които са описани,колкото и да ги държим във някаква форма,след като се обърне ефекта съвсем не този на снимката :) :) :)

    Reply
  12. Нека да ви кажа, че това не е коледна салата с майонеза, а си е чиста проба руска салата във вид на руло Стефка! Няма никакъв желатин – ако имаше такъв, то щяха да напишат, че се слага! Не, не се слага – просто картофите трябва да са малко повече от другите продукти, защото те се стягат, а не майонезата! Има нещо, което е много важно за руската салата, респективно и за тази – не варете зеленчуците, защото стават на каша – много по-вкусно е да хрупат! Сварете си само картофите, нарежете си зеленчуците, смесете всичко, сложете сместа във форма за кекс – правоъгълна или кръгла, наредете яйцата в средата, сложете формата в хладилника, извадете, когато мислите, че е готово, украсете отгоре и…да ви е вкусно!

    Reply
  13. НИЩО НЕ РАЗБИРАМ ОТ НАПИСАНОТО-НЯМА НИКАКВО ОБЯСНЕНИЕ КАК СЕ ПОЛУЧАВА ТОВА РУЛО -МНОГО НЕГРАМОТНО Е НАПИСАНО,И НЕ Е СЪЧИНЕНО КАКТО ТРЯБВА

    Reply
  14. Лиле,да ти го обясня аз..:)..аз го разбрах..добре е написано,с подробности,просто са изпуснали да напишат като се наредат яйцата в/у една част от сместа и се изсипе в/у тях останалата част СЕ ОФОРМЯ КАТО РУЛО..после се оставя да престои в хладилника и като стегне се реже се получава това,което виждаш на снимката…:)

    Reply
  15. Svetla Hell Georgieva · Edit

    Кое ще развали вкуса? Желатинът ли? Прочетете описанието му /той е без вкус и аромат/. Относно доавянето на сметана смесена с масло – тя тази салата ще стане толкова тежка, че няма да има нужда от основно ястие.

    Reply
  16. Това си е някаква разновидност на руската салата, а от нея съм правил солени торти с палачинки и никога не са се разпадали, тайната е сам да си я приготвиш, защото тази от магазина просто не става за такава цел. Много е ефектно, поздравявам авторката за идеята!

    Reply
  17. Определено,както е дадена няма да стане!Желатин,или нещо друго,за да стегне и да спои зеленчуците.Иначе е много красиво и оригинално.

    Reply
  18. ПОСЛЕ РАЗБРАХМЕ,ЧЕ СЕ СЛАГА ФОЛИО В ДЪЛГА ТЯСНА ТАВИЧКА И ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА,МИНЕ ! СЛАГА СЕ В ХЛАДИЛНИК,И С ФОЛИОТО ПОСЛЕ СЕ ВАДИ ОТ ТАВИЧКАТА ,И С ТОЗИ ВЕЧЕ КРАСИВ ВИД ,НО ТРЯБВА ДА ГО ПРОБВАМЕ И ТОГАВА ДА КОМЕНТИРАМЕ ПОВЕЧЕ -ДА НИ Е СЛАДКО-НАЗДРАВЕ :)

    Reply
  19. Марияна Цвяткова · Edit

    Бих искала да попитам авторката на рецептата дали въобще е правила тази салата и ако ДА защо не е поставила снимка на своята салата а направо е копирала снимката която се разпространява из нета от различни сайтове..и която е на оригиналната чешка рецептаhttp://www.mohakonyha.hu/search/label/majon%C3%A9z която е публикувана още през 2010 година.
    Но както виждам и от коментарите-явно няма как да отговорите на питащите при положение че не сте я приготвяли тази салата и няма как да споделите опит.Много ще се радвам ако някой който се наеме да я направи после сподели опита си с нас…не винаги красивата снимка отговаря на резултата..много се извинявам за направения коментар от мен-но считам че е по коректно когато се слагат рецепти и снимки да са поне изпробвани от авторите..

    Reply
  20. Марияна Цвяткова · Edit

    за съжаление и продуктите не отговарят на оригиналната рецепта-в която грахът е само 200 грама,марковите също 200 г,картофите са 350 гр,в рецептата има и ябълки,и заквасена сметана и зеленчуков бульон в който се разтваря желатина на слаб огън и още много други разлики в техниката на приготвяне..

    Reply
  21. Lily Dobreva – И на мене много ми хареса, но ми се струва,че за да стане гладко рулото, фолиото трябва да се намаже леко с мазнина или вода за да не залепи, Аз правя същото руло но с кайма

    Reply
  22. Мариана Видева · Edit

    Горките хора,които ще се опитат да го докарат така без желатин! Или сменете снимката или напишете истинската рецепта.

    Reply
  23. Може да се получи ако картофите са на пюре бих опитала все пак :)

    Reply
  24. Minka Gentceva – на мене ми изглежда все едно е стояло във специална форма. Много е перфектно загладено, няма да стане с ръчно заглаждане

    Reply
  25. Lily Dobreva ..дааа…поставя се фолио-намазва се с олио и се изсипва сместа,оформя се на руло и се поставя в тавичка-не е задължително да е правоъгълна-може и друга форма,само да се побере рулото..:)..Това за фолиото не го писах-мисля,че тези подробности са за АМАТЬОРИ..А НИЕ НЕ МИСЛЯ,ЧЕ СМЕ ТАКИВА…:)

    Reply
  26. Dilyana Koleva · Edit

    vmesto da rejete kartofite gi nastarjete na edro rende,BEZ JELATIN,tehnikata e sashtata samo che v tavata predi da pochnete da slagate salatata slojete i strech folio,24 chasa v hladilnika i stava.Vinagi kogato imam gosti pravq takava salata-rulo ako moje taka da se nareche.

    Reply
  27. Павел Павлов · Edit

    Пробвах я тази салата.
    Е внесох и някои промени – например добавих шунка на малки кубчета, кисели краставички и всичко необходимо за стандартната руска салата.
    обаче понеже се притеснявах че няма да се желира добавих и едно пакетче желатин от 10 г.
    Резултата е много добър !
    Вкусът е като на добра руска салата и видът е оригинален .
    Направих и снимки, но не зная къде да ги кача :-)

    Reply

Добавете коментар


8 × = двайсет четири