Home / Здраве и диети / Направиха списък на храните, които предпазват от рак!

Направиха списък на храните, които предпазват от рак!

Заложете на лечебните храни

Едно от най-страшните заболявания – ракът, взима хиляди жертви – малки и големи, всяка година.

Лекарите от Канадската асоциация на общопрактикуващите доктори направиха списък на храните, които предпазват от това коварно заболяване.

Те съветват да се възползваме от даровете на природата и всеки ден да хапваме от полезните храни.

На челно място в списъка са зелето и броколите.

Всъщност можем да хапваме от всякакъв вид зеле по около четвърт килограм на ден.

В полезния списък влизат и чесънът (по 2 скилидки на ден) и лукът (200 грама ежедневно).

Другите храни, които се борят срещу раковите клетки, са спанак, креасон, ленено семе.

Трябва да консумирате и по 150 грама пресни домати или 1 с.л. пюре от червения зеленчук.

Овкусявайте храната си редовно с черен пипер и куркума.

Включете в менюто си и плодове като боровинки, къпини, малини и ягоди.

Не забравяйте и гроздето, черния шоколад и чистото какао.

Препоръчително е също така на ден да пиете по 3 чаши зелен чай и 1 чаша хубаво вино.

Вижте пълния списък с храните, които предпазват от рак. 

Сигурни сме, че тази информация ще ви бъде полезна.

hrani protiv rak

5 comments

  1. ПРОДУКТИ, КОИТО СЪДЪРЖАТ ВЕЩЕСТВА С ПРОТИВОРАКОВИ СВОЙСТВА ПО ДАННИ НА ТЕКСАСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В САЩ
    1. АЛОЕ – СЪДЪРЖА ПРОТИВОРАКОВОТО ВЕЩЕСТВО ЕМОДИН;
    2. ЗОКУМ (ОЛЕАНДЪР) – ОЛЕАНДРИН;
    3. ДОМАТИ – ЛИКОПЕН;
    4. КОПЪР – АНЕТОЛ;
    5. ЗЕЛЕ И ДРУГИ КРЪСТОЦВЕТНИ – СУЛФОРАФАН;
    6. БОСИЛЕК – УРСОЛОВА КИСЕЛИНА;
    7. МОРКОВИ – КАРОТИНОДИ;
    8. ЧЕРВЕНО ГРОЗДЕ – РЕСВЕРАТРОЛ;
    9. СОЯ – НЕГЕННОМОДИФИЦИРАНА, ХЕНИСТЕИН;
    10. ПРОПОЛИС – СЪЕДИНЕНИЯ НА КАФЕЕНАТА КИСЕЛИНА;
    11. ДЖИНДЖИФИЛ – ГИНГЕРОЛ;
    12. ЧЕСЪН – СЪЕДИНЕНИЯ НА СЯРАТА;
    13. КУРКУМА – КУРКУМИН;
    14. ЧАЙ – КАТЕХИНИ;
    15. НАР – ЕЛАГОВА КИСЕЛИНА;
    16. АРТИШОК – СИЛИМАРИН;
    17. ЛЮТИВ ПИПЕР (ЧИЛИ) – КАПСАИЦИН;
    18. КАРАМФИЛ – ЕВГЕНОЛ.
    19 ЛИМОН – ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА
    20. НАТРИЕВ БИКАРБОНАТ
    21. НАТРИЕВ ХЛОРИТ + ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА
    22. ТАМЯН
    23. МЕД ОТ МАНУКА И КАНУКА
    24. ПАУ Д АРКО
    25. КОТЕШКИ НОКЪТ

  2. Катерина Димитрова

    Зокумът (олеандърът) не е ли силно токсичен?

  3. Най много помага витамин Д17 който се съдържа в кайсиевите ядки

    • krastyu,нарекли са веществото съдържащото се и в кайсиевите ядки,т.н Амигдалин или Лаетрил витамин B17.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*