Боб яхния с наденица

Категория: Рецепти |
Гласувай за статията

Вкусна боб яхния с наденица

Продукти:

400 гр. боб
1 глава лук
1 морков
чубрица
сол

За запръжката:

7 с.л. олио
1 с.л. брашно
2 с.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

Накиснете боба в студена вода за една нощ. На другия ден изхвърлете водата и измийте боба. В голяма тенджера сложете вода, колкото е необходимо, и боба. Яхнията трябва да ври на умерен огън.

След като бобът поомекне, добавете ситно нарязания лук, морков, чубрица и сол. Оставете да поври още 20 минути на слаб огън.

През това време пригответе запръжката – изпържете в горещо олио червения пипер и брашното. След като и запръжката е готова, вземете един черпак боб, изсипете в запръжката и разбъркайте. След това с постоянно бъркане добавете запръжката към боба. Оставете ястието на огъня за още 5-10 минути.

Нарежете на кръгчета една наденица, изпържете я в олио и я добавете към боба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


три + 1 =

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>