Лесна рецепта за толумбички

Лесна рецепта за толумбички 3.67/5 (73.33%) 6 votes

Продукти:

500 мл. вода
1/2 пакетче масло
6 яйца
250 гр. брашно
щипка сол

За сиропа:

500 гр. захар
2 ч.ч. вода
1 ванилия
сок от един лимон
1 ч.ч. олио за пържене

Начин на приготвяне:

Водата завира и в нея се слагат солта и маслото. Брашното се прибавя постепенно, бърка се с дървена лъжица, да стане гладко тесто и сместа да се отлепва от съда. Сваля се от котлона, изстива малко и се слагат едно по едно яйцата. Бъркането продължава, за да стане гладка хомогенна смес.

С шприц шприцоваме и пържим в горещо олио, без да ги набождаме с вилица. Изваждаме толумбичките с решетъчна лъжица. Готовите толумбички заливаме със студен сироп.
споделяне в социални мрежи

11 thoughts on “Лесна рецепта за толумбички

  1. Добре а сиропа как става няма описание ? И другото което е 1/2 пакетче какво ще рече има 250 грама и 500 грама масло ? Благодаря предварително.

    Reply
  2. Приготвяне на сиропа: Водата и захарта се сваряват. Накрая се слагат ванилията и лимоновия сок.

    Използвайте малка опаковка масло.

    Поздрави :)

    Reply
  3. Който пък не обича много сладко,може да ги посоли малко със сол. Пак са много вкусни. Пробвала съм.

    Reply
  4. какво трябва да е готовото тесто за толумбите,лепкаво, кашкаво,защото моето стана такова,добавих му две три чаши брашно .трябва ли да става толкова твърдо че да може с пръст да се набутва през формичка.

    Reply
  5. аз ги правя за втори пат но тестото ми винаги става на бучки,не че се осеща но не е много красиво ,как стана без бучки по енергично от това немога да баркам?

    Reply
    1. Анелия, за да не стане тестото на бучки, трябва да бъркате дълго време с дървена лъжица.

      Reply
  6. на друго място видях че брашното се слага наведнаж,дали ще стане?

    Reply
  7. Л.Камчев · Edit

    Защо заглавието е „Лесна рецепта“, каква би трябвало да е трудната рецепта, аз мисля, че това е рецептата за толумбички, с парено тесто, друга не съм срещал.

    Reply
  8. моята мярка за толумбички е 1 кофичка от кисело мляко но от 500гр и толкова брашно завира водата е се сипва на веднъж брашното разбърква се добре с дървена лъжица когато се слагат яйцата съда се маха от огъня и се слагат яйцата едно по едно но се бърка с ръка малко е топло но тестото изстива бързо омесваенето с ръка го прави много глатко

    Reply