Лесна рецепта за толумбички

Категория: Рецепти |
Лесна рецепта за толумбички 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Продукти:

500 мл. вода
1/2 пакетче масло
6 яйца
250 гр. брашно
щипка сол

За сиропа:

500 гр. захар
2 ч.ч. вода
1 ванилия
сок от един лимон
1 ч.ч. олио за пържене

Начин на приготвяне:

Водата завира и в нея се слагат солта и маслото. Брашното се прибавя постепенно, бърка се с дървена лъжица, да стане гладко тесто и сместа да се отлепва от съда. Сваля се от котлона, изстива малко и се слагат едно по едно яйцата. Бъркането продължава, за да стане гладка хомогенна смес.

С шприц шприцоваме и пържим в горещо олио, без да ги набождаме с вилица. Изваждаме толумбичките с решетъчна лъжица. Готовите толумбички заливаме със студен сироп.
споделяне в социални мрежи

11 Responses to Лесна рецепта за толумбички

  1. Добре а сиропа как става няма описание ? И другото което е 1/2 пакетче какво ще рече има 250 грама и 500 грама масло ? Благодаря предварително.

    Simeon
    10.07.2011 at 16:52
    Отговор

  2. Приготвяне на сиропа: Водата и захарта се сваряват. Накрая се слагат ванилията и лимоновия сок.

    Използвайте малка опаковка масло.

    Поздрави :)

    admin
    10.07.2011 at 17:00
    Отговор

  3. Изглеждат доста вкусно! Бих ги опитал веднага

  4. Който пък не обича много сладко,може да ги посоли малко със сол. Пак са много вкусни. Пробвала съм.

    Митка
    10.07.2011 at 20:06
    Отговор

  5. какво трябва да е готовото тесто за толумбите,лепкаво, кашкаво,защото моето стана такова,добавих му две три чаши брашно .трябва ли да става толкова твърдо че да може с пръст да се набутва през формичка.

    lion341
    29.10.2011 at 21:51
    Отговор

  6. аз ги правя за втори пат но тестото ми винаги става на бучки,не че се осеща но не е много красиво ,как стана без бучки по енергично от това немога да баркам?

    анелия
    19.04.2012 at 20:22
    Отговор

    • Анелия, за да не стане тестото на бучки, трябва да бъркате дълго време с дървена лъжица.

      admin
      19.04.2012 at 21:01
      Отговор

  7. на друго място видях че брашното се слага наведнаж,дали ще стане?

    анелия
    19.04.2012 at 20:29
    Отговор

  8. Защо заглавието е „Лесна рецепта“, каква би трябвало да е трудната рецепта, аз мисля, че това е рецептата за толумбички, с парено тесто, друга не съм срещал.

    Л.Камчев
    31.05.2014 at 19:11
    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ четири = 8

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>