Home / Рецепти / Как да си направим ефектна солена торта?

Как да си направим ефектна солена торта?

Тази рецепта е от онези, които позволяват експериментиране с продуктите.

Ако заложите на любимите си съставки, крайният резултат със сигурност ще ви хареса.

солена торта

Перфектната солена торта

Примерна рецепта за солена торта:

хляб
600 гр извара
400 грама заквасена сметана
3 супени лъжици майонеза
4 твърдо сварени яйца
250 грама пушена сьомга
1 връзка зелен лук
1 връзка копър

За украса:

скариди

пушена сьомга
4-5 твърдо сварени яйца
херинга
краставица
копър
магданоз

Начин на приготвяне:

Солената торта се приготвя лесно, не се пече и отнема сравнително малко време.

Махнете коричката на хляба и подредете от вътрешността му първия „блат“ върху форма за торта.

Пригответе крема от изварата, сметаната и майонезата.

Добавете ситно нарязаните яйца, лук, копър и сьомга. Разбъркайте хубаво и с получената смес намажете тортата.

Оформете още един „блат“ с хляб и пак намажете с крем.

Повторете процедурата, докато се изчерпат всички продукти.

Трябва да оставите от крема, за да намажете цялата торта от всички страни.

Украсата на тортата зависи от вашата фантазия. 🙂

* С коричката на хляба можете да си приготвите крутони.

Идея и снимки: goodshomedesign.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*