Home / Здраве и диети / Полезно и лечебно: 3 истини за антираковия витамин B17

Полезно и лечебно: 3 истини за антираковия витамин B17

Витамин В17, известен на много хора и като леатрил, се препоръчва предимно на хора, които страдат от ракови заболявания.

витамин B17

Кайсиевите ядки и черешите съдържат витамин B17

Преди години биохимикът Ернест Кребс разработва специален метод за лечение на онкозаболяванията чрез прием на този витамин.

Вижте 3 любопитни факта за антираковия витамин:

1. Има го в доста храни, но се смята, че най-богати на витамин В17 са кайсиевите ядки и бадемите.

Можете да заложите и на плодове като къпина, ягода, малина, бъз и червена боровинка.

Препоръчва се и консумацията на бобови растения и семена от чиа, лен, сусам.

2. Цианидът във витамин В17 е враг номер 1 на раковите клетки.

Въпреки съществуващите спорове, доказано е, че амигдалинът не е токсичен и е напълно безопасен.

Нормалните клетки в човешкия организъм съдържат т.нар. ензим „роданеза”, който неутрализира амигдалина.

Същият този ензим не се съдържа в злокачествените клетки.

При липсата на роданеза, амигдалинът се активира.

При този процес се освобождава цианид радикал вътре в раковата клетка и причинява нейното разрушаване.

Т.е. нормалните клетки остават незасегнати, докато раковите биват унищожени благодарение на витамин В17.

3. След редица проучвания много учени са стигнали до извода, че липсата на витамин В17 в организма може да предизвика поява на ракови заболявания.

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*